emma navine

mamma till världens bästa William ♥

Jag och tjurskallen på specialistmödravården

Kategori: Graviditet

Igår blev det en tripp till Sollefteå sjukhus för att kolla upp tjurskallen. Jag visste inte alls vad jag hade att vänta mig, vad som skulle göras, eftersom det var min barnmorska Caroline i Kramfors som bokade tiden. Som vanligt berättar hon ingenting för en, och när hon väl lyckas förklara något, använder hon ord och uttryck som bara gör en orolig. Värdelöst!

Nåväl, väl där uppe tog de mitt blodtryck, jag lämnade urinprov och kopplades till en CTG-maskin. Sen blev jag erbjuden en hinnsvepning och då tackade jag givetvis ja, eftersom det ökar chansen att förlossningen startar inom 48 timmar. Har läst att det kan framkalla oregelbundna värkar bara några timmar efteråt, samt en liten blödning... jomen tjena... Nu är det 27 timmar sen den gjordes och jag känner mig precis lika föralltidtjock som innan. Besviken.

Hon kände däremot att jag var öppen 1½ cm och hade en av fyra cm kvar av livmodertappen. Peppar peppar! Alltså händer det ju nånting iallafall, även om det går sååå oootroooligt lååångsaaamt... Sen mätte hon mängden fostervatten, samt flödet i navelsträngen via ultraljud. Allt såg bra ut. Men skitungen var fortfarande ruckbar.

Sen kom hon med en lapp.

"Igångsättning 23 december 2012 kl. 08:30"

Fantastiskt. Årets julklapp verkar tyvärr komma i tid i år...

Kommentarer

  • lelle säger:

    Grattis :-D vet ju känslan när nån tänder ljuset i tunneln :-D Hoppas typen blir less innan men nu finns d ju ett absolut slut allafall :-D

    Svar: Just det där slutet har jag ju under hela tiden vetat att den funnits, men det är väl kanske just det som stressat en också. Bli igångsatt dan innan julafton i vetskapen om att det kan ta tre dygn, tvi vale... hoppas innerligt vi får åka in tidigare! :)
    Emma Strindlund

    2012-12-18 | 11:45:02
    Bloggadress: http://grummmsan.blogg.se
  • Cecilia Claesson säger:

    Men du se det "positivt", du vet ju vars du får spendera julen, du behöver ju inte åka ut i nå dumt snöoväder bara för släktens skull ;)

    Svar: Hade hoppats på att få fira julen hemma i soffan med bebis på bröstet jag, och än finns det ju chans att det även blir så :) De flesta åker hem från BB inom 48 timmar och jag tänkte inte va nå sämre!
    Emma Strindlund

    2012-12-18 | 11:55:30

Kommentera inlägget här: