emma navine

mamma till världens bästa William ♥

Stanna tiden!

Kategori: Allmänt

William var på 1-2 månaders rutinkontroll av doktor idag. Allt såg bra ut och beröm för sin stålnacke fick han också :) Vi vägde och mätte honom även. Det var visst sant det där, att tiden går så fort... Han växer ju så man rakt kan se hullet och hakorna jäsa och förökas!

På två veckor har han alltså ökat 650 gram och blivit 2 centimeter längre. När han låg under kurvan var det skönt att han ökade bra i vikt, men nu kan han gärna få ha en dålig vecka, eller åtminstone normal. Ja, självklart vill jag att han ska svälta sig lite och vara smal och snygg som mamma... harkel ;)

Eller nä, kanske inte. Men jag vill ju ha kvar min lilla bebis. Varje dag springer man på nåt plagg man får lägga ner i kartongen, och så blir man sådär fjåsigt ångestfylld över hur fort tiden går. Tiden kommer ju aldrig tillbaks. Och har man verkligen gjort allt man velat med sin nyfödda? Har man tagit tillräckligt mycket kort? Har man skrivit ner datum för när första leendet dök upp?

Imorrn är det fredag igen. Det känns som att det är fredag varannan dag. Blä. Nog för att fredagsmys kan vara trevligt men det är ju fredag hele tin tyck jag...

Jajustefanförresten. Tänka sig att den där lille lille mjölkskvätten jag har i bröna kunde stocka sig! Enda fördelen med skiten är att ammandet inte känns fullkomligt meningslöst. Och William klagar då inte :)
8/2 fick William agera modell... bästa modellen nånsin ♥ Goungen!

 

Alla hjärtans dag - ett kommersiellt jippo?

Kategori: Allmänt

Ett kommersiellt jippo, enligt min sambo.

Ska vi se det så, så ska vi inte heller fira jul. För det är väl om något en högtid som verkligen har gått till överdrift, som alltmer går ut på att våra butiker ska få möjlighet att ta nya säljrekord varje år. Men julen skulle han ju aldrig kunna förbise såsom han skiter i alla hjärtans dag. Man undrar varför, då det är exakt samma princip.

Varför inte bara se alla hjärtans dag som en liten påminnelse att visa uppskattning och kärlek till den man delar tvättkorg, skitig disk, damm i hörnen och det ständiga vardagsgnabbet med? Delar man dessa ting med någon dag efter dag, år efter år är det lätt att försumma varandra i den färglösa, monotona vardagen.

Man behöver självklart inte göra någon stor grej av det. Vill man nu inte gynna ”jippot” på en kommersiell nivå, så köp inte rosor, hjärtformade chokladaskar och söta gosedjur då! Så var det problemet löst.

Tänk efter. Hade inte ICA utförsäljning på mysbyxor sist vi handlade? Eller varför inte köpa en ny fotfil som hon kan unna sina vitspruckna fötter med, fötterna som hon kutar med hit och dit och upp och ner, dag som natt för att tillfredsställa sonens alla behov. Bara något litet litet, mitt bland alla jävla måsten i den annars så kärleksbefriade vardagen. Bara något som säger att man betyder mer än grannen.

Annars så säljer de flesta matvarubutiker kvalitetsunderkläder som du kan slå in med en bebisbajsgul post-it-lapp: ”Ikväll ska dom här ligga på sovrumsgolvet” så ska du nog se att lakanet kan bli fläckigt av annat än uppkastad välling.

Men nä. Vi skiter i alla hjärtans dag, det är ju iallafall bara ett kommersiellt jippo...