emma navine

mamma till världens bästa William ♥

Mama, baba, ejej, muu, mjau!

Kategori: Allmänt

Nästan varje dag går det upp för mig vad stor William har blivit, speciellt i alla dessa små vardagsmoment som han snappar upp. Som när man ska ta på honom jackan så sträcker han ut ena armen. Häromkvällen gjorde vi avklädning, blöjbyte och pyjamaspåtagning helt och hållet när William stod upp. Ger man honom ena axeln så håller han i sig medan han lyfter på benen. När tumvantarna ska på så håller han ihop fingrarna så det blir enklare för mig att trä på vanten. Och bara som den saken att gå till kylskåpet när jag häller upp kaffe i min mugg, för att han vet att jag ska ha mjölk i kaffet... Vad hände med min bebis som inte förstod nånting?

Språket har också blivit bättre. Han ropar på mamma mest hela dagarna. Baba är pappa. Muuu säger kossan. Mjau säger katten. Ejej = hejhej, och säger man hejdå eller bara klär på sig i hallen, så vinkar han för fullt. :)

Han har 6 tänder, men de har han haft sen i januari. Dessa 6 tänder kom nästan samtidigt och med en rasande fart, sen var det bra tyckte William. Haha.

Han är dessutom en ordningssam liten kille, jag antar att det sätter sina spår att gå hemma med en sån som mig... När han har ätit upp vällingen i sin saccosäck framför Nyhetsmorgon, så hasar han sig ur säcken med flaskan i handen och springer in till mig i köket där jag står och kokar kaffe eller gör frukost, och kan jag inte ta emot flaskan direkt, så står han och väntar tills jag kan ta den och ställer den på bänken. Då är hans mission avklarat och han springer in till vardagsrummet igen för att leka. En annan sak är duken på vardagsrumsbordet. Om duken ligger uppvikt så viker han ner den och rättar till i bästa mån. Sölar jag mat på bordet när jag matar honom så plockar han upp matbiten och lägger tillbaks den i skålen. Sötgöte..! :)

Igår fick jag mitt sommarschema, på hela 283 timmar, fördelat under juni, juli och augusti. Jag blev såå glad när jag fick se hur mångat timmar jag fått, för när jag sökte så fick jag höra hur svårt det skulle bli eftersom jag bara kan jobba två veckor under Fredriks semester, och resten av tiden bara kväll. Men jag hade fått flest timmar av alla vikarier.

Det kör dock ihop sig under 17 tillfällen. Jag börjar 13:30 och Fredrik kommer inte hem förrän 15:45. När jag börjar 15:30 måste jag åka senast 15:15 vilket gör att vi behöver cirka en halvtimmes tillsyn av William. Men det ordnar sig nog. Det måste det göra. :)